Γεννήθηκε στο Κιλκίς από Ποντίους γονείς από το Καρς. Τελείωσε στη γενέτειρα του το δημοτικό και το γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε φιλολογία στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως καθηγητής στο ιδιωτικό γυμνάσιο Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών, στην εμπορική σχολή Κομοτηνής (Οικονομικό γυμνάσιο), στο δημόσιο γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, στο γυμνάσιο Νέας Μεσημβρίας νομού Θεσσαλονίκης στο γυμνασιακό παράρτημα Αγίου Αθανασίου... (του Α' γυμνασίου θηλέων Θεσσαλονίκης ως διευθυντής), στο γυμνάσιο ΙΓ' γυμνάσιο Εράτυρας Νομού Κοζάνης, στο Δ' γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και, με απόσπαση, στο λυκειακό τμήμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη, από το 1975 έως το 1980. Επίσης, ως γυμνασιάρχης στο Α' γυμνάσιο αρρένων Αλεξάνδρειας νομού Ημαθίας, στο Β' γυμνάσιο και Β' λύκειο Κιλκίς, απόπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Έγραψε και παρουσίασε στη σκηνή με μαθητές του τις παρακάτω ποντιακές κωμωδίες:

Ο πρόεδρον τη χωρί 
Όλ(ε)α για την Παναΐλαν 
Χωρίς εσέν' ‘κι ‘ίνουμαι, χωρίς εσέν' ‘κ' ευτά(γ)ω  και
Η Λίτα εγάνωσεν τα πουλούλ(ε)α 

Η τελευταία παίχτηκε σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, σε σκηνοθεσία του άλλοτε πρωταγωνιστή μαθητή του στο γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, Λευτέρη Τελλίδη, δάσκαλο από το 1975 στη Γερμανία.

Πολύ καλός γνώστης της ποντιακής διαλέκτου (στη γραφή και στην προφορά), επιμελήθηκε περισσότερα από τριακόσια ανέκδοτα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Ποντιακή Εστία» και σε τοπικές εφημερίδες.

Το έργο της ζωής του είναι το «Λεξικό της Ποντιακής Διαλέκτου» (αντίστροφο - από τη νεοελληνική οτην ποντιακή).