Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1957 στο χωριό Καλίκαρπος της Δράμας, από τον Βενιαμίν και την Ευδοξία, και οι δύο ποντιακής καταγωγής. Οι γονείς του πατέρα του ήταν από τη Φάτσα (Αρχαία Φαδίσιανη) και ποιο συγκεκριμένα από το χωριό Μέρη του Πόντου. Η μητέρα του κατάγεται από τη Γαλίαινα της Τραπεζούντας και το χωριό Λιβάδια. Το 1983 παντρεύτηκε και απέκτησε, με τη γυναίκα του Κατερίνα, δύο παιδιά, το Σάββα και το Χρίστο.
Η πρώτη του επαφή με την ποντιακή μουσική ξεκίνησε από το οικογενειακό του περιβάλλον καθώς ο πατέρας του έπαιζε λύρα. Έτσι ήταν φυσικό να ασχοληθεί με την ποντιακή μουσική και γενικότερα με την ποντιακή παράδοση. Άρχισε να μαθαίνει λύρα στα δεκαέξι του χρόνια και αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ασχολήθηκε επαγγελματικά ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική στο δημοτικό ωδείο της Δράμας.
Αρχικά εργάστηκε στη Δράμα, παίζοντας λύρα σε γάμους, χορούς και σε νυχτερινά κέντρα της πόλης και της γύρω περιοχής, καθώς και στους γύρω νομούς (Καβάλα , Ξάνθη κ.α.). Το 1985 ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί στο κέντρο «Κάστρο» και έκτοτε κατοικεί μόνιμα, σε αυτή. Έχει εργαστεί σε διάφορα κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, στη Βέροια, στο Κιλκίς, στην Κοζάνη, στην Κατερίνη καθώς και στο εξωτερικό, όπως Γερμανία, Σουηδία και Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες, όπως οι, Θόδωρος Παυλίδης, Στάθης Νικολαϊδης, Γιώργος Νικολαϊδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Σάββας Ζαπουνίδης,Βασίλης Μιχαηλίδης κ.α. Έχει ηχογραφήσει 15 δίσκους εκ των οποίων τέσσερα προσωπικά άλμπουμ.
Η πιο αξιόλογη όμως ασχολία του με την ποντιακή μουσική παράδοση, είναι η διδασκαλία της ποντιακής λύρας. Από το 1981 παραδίδει μαθήματα σε πολλούς ποντιακούς συλλόγους, αρχικά στη Δράμα στους Συλλόγους Ποντίων Μικροχωρίου, Κουδουνίων, Γραμμένης, Μικρόπολης κ.α..
Στη Θεσσαλονίκη δίδαξε στο Σύλλογο «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης, στο σύλλογο «Πρωτοβουλία για το ποντιακό ζήτημα», στο Σύλλογο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» στο Σύλλογο Ποντίων Μεσαίου Θεσσαλονίκης «ο Πόντος» ενώ στο Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού, ασχολείται με την εκμάθηση της ποντιακής λύρας για είκοσι ολόκληρα χρόνια (από το 1991 έως σήμερα).
Με τον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους, στους οποίους έπαιξαν λύρα μαθητές του από το τμήμα εκμάθησης λύρας του συλλόγου. Παράλληλα συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις με το θεατρικό τμήμα του συλλόγου.
ΠΟΙΗΜΑ: Ύμνο στη Λύρα, Πόλυς Παυλίδης
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΠΟΡΠΑΤΩ με το Βασίλη Μιχαηλίδη
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΥΝΕ με το Γιώργο Νικολαϊδη
Η ΜΑΝΑ με το Σάββα Ζαπουνίδη
ΑΣΗΝ ΡΙΖΑΝ ΣΑ ΚΛΑΔΙΑ με το Γιώργο Νικολαϊδη
Η ΜΑΝΑ ΕΝ ΘΕΟΣ με το Γιώργο Σιδηρόπουλο
ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ με το Βασίλη Μιχαηλίδη
ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ με το Βασίλη Μιχαηλίδη
ΑΠΛΩΣΟΝ ΘΕΕ Μ' ΤΟ ΣΕΡΙ Σ' (προσωπικό άλμπουμ’)
ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΚΑΛΟΜΗΝΑ με τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (προσωπικό άλμπουμ’)
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (προσωπικό άλμπουμ’)
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ με το Γιώργο Νικολαΐδη
ΤΟΝ ΠΟΝΤΟΝ ΕΡΩΘΥΜΕΣΑ σε συνεργασία με το Στάθη Νικολαϊδη και με τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης
ΔΥΟ ΛΑΛΙΑΣ σε συνεργασία με το Θόδωρο Παυλίδη
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (προσωπικό άλμπουμ’)